Het ‚Alt-seizoen‘ eindigt abrupt als de Bitcoin-dominantie dicht bij het kwartaal komt.

De Bitcoin-prijs wordt steeds sterker naarmate de dominante positie van de Bitcoin-prijs de recente dieptepunten nadert, waardoor het altcoin-seizoen mogelijk dichterbij komt.

Terwijl de prijs van de Bitcoin (BTC) op 16 september boven de $11.000 uitkwam, leed de altcoindmarkt er machtig onder. Sommige analisten zijn van mening dat de winsten van de uitgebreide altcoin en de gedecentraliseerde financiële rally (DeFi) mogelijk in BTC zijn terechtgekomen.

Na grote stiercycli of het zogenaamde „altseason“, heeft de dominantie-index van Bitcoin de neiging om zich te herstellen. Als dat het geval is, leidt dit er vaak toe dat BTC beter presteert dan veel altcoins op de wereldwijde markt.

In de afgelopen twee weken heeft de dominantie van Bitcoin een dubbele bodem gekend, die teruggaat van 59% naar 61%. Als de dominantie-index van BTC zich blijft herstellen, kan het ertoe leiden dat de altcoins op korte termijn ondermaats presteren ten opzichte van BTC.

F*ck altcoins: Curry zegt dat Rogan Bitcoin de beste is…

De Bitcoin-dominantie werd slechts twee weken versterkt nadat internetondernemer en podcaster Adam Curry over Bitcoin sprak op de JRE-podcast met Joe Rogan. In de uitzending prees Curry BTC als een waardeketen en benadrukte het zijn 10-jarige staat van dienst als de dominante cryptocurrency van de markt.

Curry zei dat hij veel Bitcoin verkocht toen het werd getaxeerd op ongeveer $900. Hij zei:

„Maar laat me je vertellen, de apocalyps komt eraan en je gaat een Bitcoin nodig hebben. Tenminste één. Ik was erg anti-Bitcoin totdat ik er een heleboel verkocht voor $900, en ik had er veel geld mee kunnen verdienen.“

Sindsdien is de prijs van de Bitcoin gestegen tot boven de $10.000, met een piek van $20.000 eind 2017. Gezien de veerkracht van BTC in de afgelopen tien jaar, zei Curry dat BTC een betrouwbare waardeketen is.

Tijdens de podcast bespraken Curry en Rogan kort de Bitcoin Method en alternatieve cryptocurrencies die ertegen concurreren.

Volgens Curry ontkende hij in eerste instantie BTC en zijn potentieel als waardeopslag. Uiteindelijk, toen er tien jaar verstreken waren, zei hij dat de veerkracht en het overlevingsvermogen van Bitcoin van gedachten veranderde. Hij vertelde Rogan:

„Ik kreeg ze voor niets; mensen gaven het me gewoon in het begin. Ik ontkende het, en als je kijkt naar tien jaar, f*ck alle altcoins en al die spullen.“

Als antwoord vroeg Rogan of er een risico is om Bitcoin te blijven als de dominante cryptocentrale. Hij vroeg waarom andere cryptocurrency’s niet naast elkaar kunnen bestaan, wat de potentiële risico’s van manipulatie zou compenseren.

Rogan merkte op dat alle valuta’s, die waarschijnlijk verwijzen naar traditionele valuta’s, een soort van manipulatie hebben ondergaan. Hij verklaarde:

„Hier is de vraag over Bitcoin. Is er een risico dat dit de standaard is? Zoals waarom kunnen er geen concurrerende cryptocurrencies zijn? Moeten we ons daar aan vastklampen, en als we ons daar aan vastklampen, is er een mogelijkheid van een soort manipulatie zoals we die zien bij alle valuta’s.“

Hoewel Curry niet diepgaand over altcoins ging, zei hij gewoon dat de Bitcoin’s tienjarige staat van dienst voor zichzelf spreekt. Er waren grote cycli waarin veel altcoins faalden in de afgelopen tien jaar, en BTC bleef dominant.

Sinds eind 2017 zijn Bitcoin, Ethereum en XRP de top drie van de cryptokringen gebleven. Afgezien van de drie zijn de rest van de top 20 regelmatig veranderd. Curry uitgelegd:

„10 jaar gegevens hebben aangetoond dat Bitcoin echt de enige is die je kunt vertrouwen. De manier waarop ik het zie, is echt de enige die je niet kunt manipuleren.“

Hoe zal BTC presteren in Q4?

Historisch gezien zijn de prestaties van Bitcoin in het vierde kwartaal gemengd. In twee van de afgelopen vier jaar zag BTC een grote correctie op het einde van het jaar.

Aangezien de halvering van de Bitcoin in mei plaatsvond en uit historische gegevens blijkt dat BTC de neiging heeft om 15 maanden na de halvering een rally te houden, lijkt het waarschijnlijk dat het vierde kwartaal van 2020 langzaam zal verlopen.

De algemene verwachting onder analisten is dat de openingskwartalen van 2021 een sterkere prestatie van Bitcoin zullen zien.