Geen Trump dump voor crypto markten met $5 miljard toegevoegd tijdens het weekend.

De aandelenmarkten namen een pak slaag eind vorige week toen het nieuws brak dat de Amerikaanse President Donald Trump positief had getest voor Covid-19, maar de crypto-markten bleven veerkrachtig en klommen eigenlijk in het weekend.

De totale marktkapitalisatie voor de cryptomarkten steeg in het weekend met 5 miljard dollar en er was geen enorme inzinking die zoveel doemdenkers en Bitcoin-tegenstanders hadden voorspeld. De verhuizing heeft dat totaal terug gebracht tot ongeveer $345 miljard, wat een daling is van ongeveer 13% ten opzichte van het hoogtepunt van dit jaar, maar nog steeds een stijging van 80% sinds het begin van 2020.

Er waren een aantal negatieve invloeden op de crypto-markten vorige week, zoals de $150 miljoen KuCoin-hack, de CFTC die de BitMEX medeoprichters in rekening bracht, en Donald Trump’s Covid-woede, maar Bitcoin en zijn broeders bleven veerkrachtig.

Bitcoin vecht met weerstand

De Bitcoin-prijzen namen een kleine 2,5% duik toen het nieuws bekend werd dat Donald Trump vrijdag positief had getest op het Coronavirus. Sindsdien heeft het alle verliezen hersteld en heeft het zelfs weer op vrijdag niveau’s gemaakt om weer $10.700 te bereiken tijdens de vroege maandag handel in Azië. De verhuizing heeft bijna 3% toegevoegd aan de Bitcoin-prijzen in het weekend.

Bitcoin handelt momenteel net onder het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde en nog steeds binnen het bereik gebonden kanaal. Analist ‚CryptoHamster‘ heeft de technische aspecten bekeken die allemaal lijken aan te geven dat er een neergang dreigt.

Andere analisten hebben opgemerkt dat het recente nieuws zeer weinig invloed heeft gehad op de Bitcoin-prijzen en dat het waarschijnlijk gecorreleerd blijft met de aandelenmarkten.

„Bitmex FUD & Trump Covid maakte nauwelijks een deuk in de $BTC-prijs. Dat zegt veel over de kracht. On-chain metrics zijn ook bullish. Ik zie geen enkele reden om een beetje te zuinig te zijn op $BTC, tenzij de aandelenmarkt crasht.“

Elders op de crypto-markten

De meerderheid van de crypto activa zijn het posten van aanwinsten op het moment met etherische oliën om het $350 niveau en XRP spiking 7% terug te winnen om $0.25 te bereiken.

Cardano is erin geslaagd om Litecoin om te gooien in termen van marktkapitalisatie aangezien het 5,5% op de dag wint en Cosmos presteert ook goed op het moment met een stijging van 6%. Aan de andere kant zijn DeFi tokens UMA en Ampleforth die op dit moment diep in het rood staan.

In de wereld van DeFi, totale waarde vergrendeld over alle platforms is zweven rond de piek niveaus van 11 miljard dollar volgens Defipulse.com.