eToro stopper handel med Bitcoin-marginer

eToro stopper handel med Bitcoin-marginer med bare fire timers varsel

eToro informerte brukerne om behovet for å øke marginsikkerheten med 100%; bare fire timer senere ble alle ikke-samsvarende kontrakter automatisk stengt

En artikkel i Wall Street Journal avslører at eToros europeiske kunder kun fikk fire timers varsel før plattformens marginhandelstjenester ble avsluttet.

8. januar, i en e-post som ble sendt kl. 16:46, ble eToro-brukere informert om behovet for å øke marginsikkerheten med 100%. Plattformen Bitcoin Profit lukket deretter kontraktene til europeiske handelsmenn som ikke økte denne sikkerheten kl. 21:00 samme dag.

I tillegg, når plattformen lukket handel på margin, ble brukernes kryptofond automatisk konvertert til amerikanske dollar. Amy Butler, talsperson for eToro, kommenterte at „de fleste handelsmenn hadde fortjeneste“ ved utløpet av kontraktene, da Bitcoins pris var rundt 42 000 dollar den gangen.

Jurij Toplak, jusprofessor ved Fordham University, sa imidlertid at plattformens beslutning kunne forårsake store tap for brukerne:

„Det er et enormt potensielt tap for brukere. La oss snakke om fremtidige tap: hvis Bitcoin skulle vokse til $ 70.000, ville brukeren ikke ha noen måte å få disse pengene.“

Noen handelsmenn har også fremhevet de potensielle konsekvensene av eToros avgjørelse, og spesielt den meget korte varsel som er gitt til brukerne. På Twitter hevder brukeren Phill Gallagher å ha mottatt varslings-e-posten klokka 02:30 lokal tid:

„Dette skaper et stort finanspolitisk problem, som med litt varsel ikke ville vært vanskelig å håndtere. Veldig uprofesjonelt. Fra nå av vil jeg stole på en annen handelsplattform.“

Samme dag firdoblet eToro sine minimumskrav til innskudd, med henvisning til „enestående etterspørsel“ etter sine tjenester fra nye brukere. I den første uken i januar ble 200 000 nye kontoer med på plattformen, noe som førte til at det daglige volumet økte til ti ganger gjennomsnittet i 2020:

eToro har sett en enestående etterspørsel etter våre tjenester fra nye brukere

For å håndtere etterspørselen og sikre at samfunnet vårt på 17 millioner registrerte brukere kan fortsette å få tilgang til tjenestene våre uten forstyrrelser, har vi midlertidig økt minimumsinnskuddet. for nye brukere til $ 1.000.

. @ eToro har sett en enestående etterspørsel etter våre tjenester fra nye brukere. For å håndtere etterspørsel og sikre at vårt eksisterende samfunn med 17M registrerte brukere kan fortsette å få tilgang til tjenestene våre uforstyrret, har vi midlertidig økt minimumsinnskuddbeløpet for nye brukere til $ 1000.
– eToroService (@eToroService) 8. januar 2021

Samfunnet reagerte negativt på økningen i minimumsinnskudd, og understreket hvordan denne beslutningen vil ha en negativ innvirkning, spesielt på nybegynnere. „Jeg er ikke sikker på at det er en god idé,“ skrev bruker evertmulder85 på Twitter. „Det er en plattform for nybegynnere, dens appell er at den lar deg begynne i det små. $ 1000 er ikke et lite beløp.“

I følge noen rykter ser det ut til at eToro forbereder seg på å lansere et førsteutbud i andre kvartal 2021: i fjor fikk plattformen 5 millioner nye brukere og „doblet inntektene til 500 millioner dollar“.