Bitcoin putoaa yhtäkkiä 13%, kun Altcoins nousee edelleen

Bitcoin on menettänyt suuren osan viikonlopun tähtien voitoista, koska suhteellisen halvat vaihtoehtoiset kryptovaluutat pelaavat salakirjoitusmarkkinajohtajan kanssa.

Lehdistöajankohdan noin 29 000 dollarin hinnalla bitcoin (BTC, -2,37%) on laskenut yli 13% vuorokauden ympäri CoinDesk 20 -tietojen mukaan. Hinnat ovat laskeneet reilusti yli 4 000 dollaria viimeisen kahden tunnin aikana, ja sunnuntaina ne olivat ennätykselliset, 34 347 dollaria.

”Bitcoinilla on kaivattu nollaus. Johdannaisalustojen lisääntyneen vipuvaikutuksen ja korkeiden [ikuisten] rahoitusasteiden jälkeen tarvitaan lyhyt vakauttaminen näiden tasojen ympärille „, Matthew Dibb, Stack Fundsin perustaja ja varatoimitusjohtaja, kertoi CoinDeskille.

Bitcoinin ikuinen rahoitusaste (pitkien positioiden pitämisen kustannukset) hyppäsi 11 kuukauden korkeimmalle tasolle, 0,137% tänään, mikä merkitsee liiallista nousua ja mahdollisuutta hintojen laskuun, joka on samanlainen kuin marraskuun lopulla. Vetoomuksen myötä rahoitusosuus on laskenut vain hieman 0,122 prosenttiin.

Elinkeinonharjoittaja ja analyytikko Michaël van de Poppe sanoi, että korjaus oli myöhässä ylipidennetyn pystysuuntaisen liikkeen jälkeen.

Salausvaluutta nousi 5 000 dollarilla yli 34 000 dollariin vuoden 2021 kolmella ensimmäisellä päivällä, kun se oli noussut yli 165% vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä. Yli 30 000 dollarin purkautuminen tapahtui Coinbase Pro -vaihdon suurten ulosvirtausten rinnalla, merkki laitoksista, jotka ostavat kryptovaluutta joidenkin analyytikkojen mukaan.

„Todennäköisesti raha siirtyy bitcoinista kohti altcoineja tai vain väliaikainen voitonotto aiheuttaa hinnanlaskun“, Poppe kertoi CoinDeskille. Sijoittajat ovat saattaneet kiertää rahaa bitcoinista suhteellisen halpiin merkittäviin vaihtoehtoisiin kryptovaluuttoihin, kuten eetteri (ETH, + 14,66%), tähti (XLM, + 18,77%), ketjulinkki (LINK, + 5,84%) ja litecoin (LTC, + 2,21%). Nämä kolikot ovat ylittäneet bitcoinin viimeisten 24 tunnin aikana.

Eetteri, markkina-arvon mukaan toiseksi suurin kryptovaluutta, nousi 35 kuukauden korkeimmalle tasolle yli 1150 dollarin alku maanantaina ja on tällä hetkellä lähellä 920 dollaria, mikä tarkoittaa 11%: n voittoa 24 tunnin ajan. Lehdistöaikana litecoin vaihtaa kättä korkeimmillaan huhtikuun 2018 jälkeen, ja bitcoin-käteinen (BCH, + 2,33%) käy kauppaa 11 kuukauden korkeimmillaan.

Eetteri nousi 30% Euroopan varhaisessa kaupankäyntitunnissa, ennen kuin bitcoin vetää sitä matalammaksi. Muut kolikot ovat myös leikanneet voittoja, mutta ovat silti parempia kuin bitcoin.

Dibb ennusti pääoman jatkuvan kiertämisen eetteriksi ja muiksi altcoineiksi, kun bitcoin hidastuu. Optiomarkkinoiden tiedot osoittavat kuitenkin, että sijoittajat odottavat bitcoinin pysyvän erittäin epävakaalla lyhyellä aikavälillä.

Bitcoinin yhden kuukauden implisiittinen volatiliteetti, joka mittaa sijoittajien odotuksia siitä, kuinka epävakaa omaisuuserä olisi seuraavan neljän viikon aikana, on noussut lähes 100 prosenttiin, korkeimmalle tasolle maaliskuun 2020 jälkeen Skew-tietolähteen mukaan.

„Bitcoinin oletettu volatiliteetti on noussut kymmenen kuukauden korkeimmalle tasolle, koska optiokauppiaat olettavat, että viimeisen kymmenen päivän aikana tapahtuneet merkittävät hintatoimet – joiden BTC on noussut reilusti yli 34 000 dollariin – jatkuvat“, CF Benchmarksin toimitusjohtaja Sui Chung sanoi.

Analyytikot kuitenkin odottavat bitcoin-dipsien olevan lyhytaikaisia. „Opinnäytetyömme on edelleen erittäin nouseva, ja tavoitteena on 40 000 dollaria BTC helmikuuhun mennessä“, Dibb sanoi.